Meer over het project Peru -Kinderen van Iquitos

Het Zuid-Amerikaanse land Peru is een ideale reisbestemming. Een land om te ontdekken. Het is het land van de Inca’s met talloze overblijfselen uit historische beschavingen. Er is het adembenemende hooggebergte, het wondermooie Titicacameer, de grillige kusten langs de Stille Oceaan en het tropische regenwoud.

En daar bezochten we Iquitos. Deze stad is uniek gelegen, omgeven door drie rivieren, niet langs de weg te bereiken, alleen per boot of per vliegtuig en omringd door honderden kilometers regenwoud van het Amazonegebied. Toeristisch zeer aantrekkelijk: bars en restaurants aan het water, hutjes zij aan zij met prachtig betegelde herenhuizen, kano’s en reusachtige cruiseschepen passeren elkaar op de rivier.

Maar dit schitterende toeristische plaatje heeft een donkere keerzijde. Er is, zoals steeds in Zuid-Amerika, het enorme contrast tussen rijk en arm. Maar het meest schrijnende voor ons was de confrontatie met kinderprostitutie. Kinderen worden van de straat geplukt. Of ouders, uit noodzaak, lenen hun kinderen daartoe. Het is schokkend te zien hoe weerloze kinderen voor hun verdere leven fysiek en geestelijk worden verminkt, uitgebuit door gewetenlozen.

Wie bekommert zich om hen? We hebben pastorale werkers ontmoet, die zich met hart en ziel inzetten voor zo’n groep van 120 van deze kinderen. Die worden, zo goed en zo kwaad als het kan, opgevangen en opgevoed; ze krijgen les en materiële en morele ondersteuning, maar met te weinig middelen.

Bij het zien van dit alles hebben we besloten aan dit opvoedingsproject mee te werken en we vragen u, of u ons daarbij kunt helpen. We gaan dan ook over enkele maanden terug naar ginder voor extra ondersteuning, hopelijk dankzij uw milde gift. Als u weet dat één maaltijd per kind ongeveer één euro kost, weet u wat uw bijdrage betekent voor deze kinderen.

U kunt uw steun overmaken op bankrekening

BE31 7360 5443 5555 op naam van HELP EN RED F.V. met vermelding van: kinderen van Iquitos.

Wij danken u hartelijk voor uw goedheid en uw vrijgevigheid.

Wie zijn de mensen achter Help en Red

Help en Red is een feitelijke vereniging die is ontstaan vanuit de Christelijke Kerk van Antwerpen vzw die al sinds meer dan 20 jaar in Antwerpen actief is. Het is een Spaanstalige kerk die gevestigd is in de Vliegenstraat in Antwerpen. Sinds enkele jaren zet de kerk zich hier in Antwerpen in voor de daklozen. Eén keer per week krijgen daklozen een maaltijd. Er worden ook kleren bezorgd.

Pastor Willy en Nelly die deze kerk voorgaan zijn vorig jaar in Iquitos geweest en hebben dit initiatief van lokale pastorale werkers bezocht. In juli 2019 zal een delegatie van onze teamleden gesteund door internationale missionaris uit de USA Iquitos bezoeken om het project verder voortgang te bieden.

Uit een welgemeende bezorgdheid voor deze kinderen in Iquitos, is het team van Help en Red gegroeid. Wij wensen ons in te zetten om deze kinderen een veilige omgeving te bieden en hen een maaltijd per week aan te bieden. Één maaltijd voor 1 kind kost 1 euro. Hoe meer geld wij kunnen inzamelen, hoe meer dit project van de pastorale werkers daar zal kunnen uitgroeien tot een stabiel initiatief.